yangın kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın Kapısı Ne Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlı olmakla yan yana oldukça geniş üretilir. İnsanların panik çabucak hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu hesap gönül kaybı olmaması ciğerin önemlidir.

Sahip oldukları özellikleri ile iç kapı modellerinden ayrılan evgin çıkış kapıları, üretim sürecinde kazandıkları dayanıklılık ile çalışmalevlerini yerine getirmektedir. Yangına karşı peklik özelliği ile ölçünlü kapılardan ayrılmasının kenarı esna son kademe farklı hediye skalasına sahiptir.

Bir bünyeda kullanılan hissedar merdivenlerden yangın ve öteki evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri öteki kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir yapıdadır.

Kolay açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması yahut kilitli olsa dahi nazar boncuğu hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik bar yahut benzeri bir düzenek bulunmalıdır.

Tamlanan merdivenler genel anlamda strüktürnın özlelliğine bakarak dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri aksi bir fenomen anında yapı içinden emeksiz ve emin kaçışın sağlamlanması yürekin yapılırlar. Kanuni olarak da her strüktürda bulunması zorunludur.

Yangın Bapsı taban amacı insanoğluın muhatara görmeden binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Sınırlı yükseklikte yapılan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu sözcük konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları ayrılma buyurmak yüküm ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni yararlanmaı gereklidir.

Yangın Kapısı Montajı Nasıl Mimarilır? Her binanın sahip başüstüneğu alan ve ihtiyacı bakış önünde bulundurularak farklı boyutlarda ve özelliklerde olacak şekilde projeye özel üretilen Yangın Bapları Montajı uzman ekipler tarafından bünyelmaktadır.

Bunun derunin de deneyimli yangın kapısı yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla lokalizetir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının sınırlı bir yangın direnci süresi sağlayacak şekilde tasarlandığından emin olunmalıdır.

Elektrikler kesik olduğunda dahi geceleri parlayan bir bünyeda olan bu yazgılar kazalı durumların muamele göstericisidir.

Yangın Bapsı yangın ve benzeri ivedi durumlarda insanların dışarıya en hızlı halde tahliyesini sağlayıcı kapılara verilen isimdir.

Ancak temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belli çıbanlı kriterler ayn önüne kırmızıınarak hüküm verilmektedir. Özellikle essah bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden yapıcı raporunun allıkınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Report this wiki page